Wij staan garant voor kwaliteit!
Vraag een vrijblijvende offerte aan!
Klik hier voor een offerte
Gevelrenovatie is essentieel voor het behoud van de uitstraling en waarde van uw pand. Bij ons bent u verzekerd van kwalitatief hoogwaardig en professioneel voegwerk.

Onze diensten

Gevelreiniging

Gevelreiniging is zeer specifiek werk, hier dragen onze specialisten zorg aan door op een adequate en verantwoordelijke wijze te werk te gaan. Afhankelijk van de mate van verontreiniging worden er twee verschillende methoden toegepast: olivinestralen en stoomcleanen. Bij ernstig verontreinigde gevels kan het reinigen consequenties hebben voor het bestaande voegwerk, met gevolg dat dit eveneens wordt aangetast en afbrokkelt. Het opnieuw voegen is dan het automatische gevolg van de toegepaste reinigingsmethode. Daarom vindt er altijd eerst een grondig onderzoek plaats, gevolgd door een uitgebreid behandelingsadvies. Daarmee wordt voorkomen dat opdrachtgevers voor onaangename ‘verrassingen’ komen te staan.

Het regelmatig reinigen van uw gevel is niet enkel noodzakelijk uit cosmetisch oogpunt, maar draagt ook bij aan een langere levensduur. Bij een goede reinigingsbeurt worden namelijk alle corroderende stoffen verwijderd.

Door een juiste reiniging krijgt uw pand weer weer een frisse uitstraling, waardoor de waarde van uw pand behouden blijft.

Voegwerk vervangen

Een juiste voorbereiding van de ondergrond, zoals: het uithakken en/of slijpen van het voegwerk, schoonmaken van de voegen en bepalen van het vochtgehalte van de stenen zijn van groot belang. Het materiaal en het gebruik ervan bij voegwerk bepaalt het uiteindelijke resultaat. De samenstelling van voegspecie en de soort voeg zijn van groot belang.

Het voorwerk; alvorens te beginnen met de uiteindelijke afwerking zijn er voorbereidingen nodig: zo moeten bestaande voegen worden uitgehakt (stofarm) en zullen er waar nodig ook bouwkundige herstel-werkzaamheden worden verricht. Bij LC Groep hebben we hiervoor de juiste mensen in huis om dit te kunnen uitvoeren. Zo hoeft u hier geen ander bedrijf voor in te schakelen.
Bij veel renovatiewerkzaamheden met name bij voorbereidende werkzaamheden komt er veel stof vrij in de werkomgeving.

Dat is onvermijdelijk. Althans tot nu toe, want bij LC Gevelrenovatie beschikken we sinds kort over een revolutionaire techniek, waarmee we nagenoeg stofarm kunnen werken

Onze diensten

Bekijk onze diensten

Metselwerken

Metselwerk is mensenwerk. Wanneer dit niet op de juiste wijze gebeurt, kan na verloop van tijd schade ontstaan. Muren kunnen gaan scheuren of afbrokkelen. Tijdig repareren om het slijtageproces tegengaan dienen dan prioriteit te krijgen.


Vaak moet er bij renovatiewerk het nodige afgebroken worden en nieuw opgemetseld worden om een goede constructie en of ondergrond van de gevel te krijgen. Bij LC Groep hoeft u hiervoor niet apart een aannemer of metselbedrijf te benaderen; Wij hebben er de vakmensen en het juiste materiaal voor.


Dit is een van de aspecten waar het All-In-One concept van LC Groep voor staat.

Graffiti verwijderen

Zowel overheidsgebouwen als particuliere huizen worden met regelmaat geteisterd door straatkunst. Die levert veel vervuiling ergernis en schade op.


Om erger te voorkomen is het nodig dat dit direct verwijderd wordt. Wij hebben hiervan een speciale dienst die dit met de juiste apparatuur en middelen voor u kan realiseren.

Hydrofoberen/impregneren

Het beschermen van uw gevel tegen vocht is een goede zaak. Vocht is één van de grootste vijanden van bakstenen en betonnen muren. Samen met vocht dringen allerlei verontreinigende en bijtende stoffen in deze poreuze materialen binnen. Uw gevel blijft het best in conditie als dit onmogelijk wordt gemaakt door hem te voorzien van een extra beschermingslaag. Een gevel impregneren is een Finishing-Touch. Veel mensen denken dat impregneren de oplossing is bij een vochtprobleem. Dit is niet het geval. Het vochtprobleem dient bij de bron aangepakt te worden. In veel gevallen berust dit op een constructiefout.

Voordat impregneren kan plaatsvinden is het verstandig om vuil, mos, algen, olie ed. te verwijderen. Door middel van water en hoge druk, zandstralen of stoomcleaning wordt dit gerealiseerd.

Impregneren kan een extra bescherming geven voor vooral een uitermate zachte steensoort. De steen wordt minder vochtig, waardoor deze sneller droogt en daardoor heeft men minder last van binneringend vocht.
Geïnteresseerd geraakt? Neem contact met ons op!
Binnen LC Groep kunnen wij ongewenste vervuiling op korte termijn grondig en milieu veilig verwijderen.

Spouwankers

In de jaren ’60 en ’70 werden ongeïsoleerde spouwmuren toegepast waarin gegalvaniseerde spouwankers zijn verwerkt. Deze ankers hebben een levensduur van circa 40 jaar. Door corrosie verminderd de druk-en treksterkte van de spouwankers, waardoor de constructieve veiligheid van het gevelmetselwerk in het geding komt en bezwijken van geveldelen niet ondenkbaar is. Al sinds 2008 deed de overheid via de gemeenten een beroep om risico gebouwen te inspecteren. Door middel van endoscopisch onderzoek kan na gegaan worden in welke staat de spouwmuurankers verkeren.


LC Gevelrenovatie kan het loslaten van gevelelementen voorkomen door het (her)plaatsen van roestvast stalen verankeringen, waarmee het buitenspouwblad en het binnenspouwblad van een muur gekoppeld worden. Door gebruik van moderne materialen zullen nieuwe spouwankers niet corroderen, waardoor een duurzame en veilige oplossing geboden kan worden voor onveilige gevels. Wij van LC Gevelrenovatie hebben de applicatierechten voor het aanbrengen van spouwmuurankers, zodat (mocht het nodig zijn) wij uw spouwmuur- gevels weer stevig en volgens de normen kunnen verankeren.
LC Groep BV staat al sinds 1988 garant voor kwaliteit, veiligheid en klantvriendelijkheid
KVK-nummer: 18050517
|
BTW-nummer: NL806393877B01
|
Copyright ©
2024 
Website & Google optimalisatie 
 Swartwebdesign B.V.